Składniki:
- olej lniany
- 1 papryka
- 1 seler
- 2 pietruszki
- 4 marchewki
- 1 cebula cukrowa
- 1 mały batat
- przyprawa do ziemniaków
- Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni.
- Marchewkę, selera, pietruszkę, cebulę, batata obieramy. Wszystkie warzywa kroimy w słupki, polewamy oliwą, posypujemy przyprawą do ziemniaków i mieszamy wszystko rękoma. Całość, wyłączając pietruszkę wysypujemy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 20 min. Po tym czasie dorzucamy pietruszkę i pieczemy kolejne 40 min. (W połowie pieczenia powinniśmy je przemieszać.)
Uwielbiam pieczone warzywa! :)
OdpowiedzUsuńTak samo jak ja, mogłabym je jesc codziennie :)
Usuńooo tak :) pieczone warzywa zawsze, wszędzie do wszystkiego :) idealne do chrupania przy filmie :)
OdpowiedzUsuńPyszne i na dodatek można je chrupać do woli bez wyrzutów sumienia :)
Usuń