sobota, 29 sierpnia 2015

MAKARON Z TRUSKAWKAMI

 Sezon na truskawki niestety się już skończył, jednak kiedy wypatrzyłam na targu łubiankę truskawek, stojącą tuż obok jagód i borówek od razu przyszła mi do głowy potrawa, w której się rozkochałam jako dziecko. Makaron z truskawkami jest tak pyszny, że aż trudno uwierzyć jak prosty w wykonaniu. Jest to idealna propozycja na drugie śniadanie, czy podwieczorek. Nie pozostaje nic innego jak gotowanie z naszymi ostatnimi w tym roku truskawkami.



Składniki na 1 porcję:
  • 130 g truskawek
  • 70 g jagód
  • 70 g jogurtu naturalnego
  • 70 g makaronu świderki (u mnie pełnoziarnisty)
  • truskawki i borówki do przybrania 
  • płaska łyżka xylitolu (ja użyłam firmy OWOCOWY RAJ )
Przygotowanie:
  1. Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Truskawki i jagody dokładnie płuczemy i miksujemy, dodając jogurtu i xylitolu. Próbujemy, w razie gdyby sos był za mało słodki dodajemy więcej xylitolu.
  2. Gotowy makaron przekładamy do miski, polewamy sosem i dekorujemy owocami. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...