Składniki na spód:
- puszka czerwonej fasoli (220 g)
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- półtora dojrzałego banana
- 2 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- łyżka ksylitolu
- łyżka kako
- 1 serek bieluch light
- łyżka kako
- płaska łyżka ksylitolu, np. firmy OWOCOWY RAJ
- łyżeczka ekstraktu waniliowego (lub łyżeczka cukru waniliowego, w takim wypadku zmniejszyć porcję ksylitolu)
- truskawki, maliny i borówki do przybrania
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
- Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Składniki na spód dokładnie zmiksować, łącząc z rozpuszczoną czekoladą. Małą formę (ja użyłam o średnicy 20cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niej masę ciasta. Piec przez ok 40 min.
- Po upieczeniu odłożyć ciasto do wystygnięcia.
- Składniki na krem dokładnie wymieszać bądź zmiksować. Posmarować nim blat ciasta. Torcik przyozdobić świeżymi owocami i gotowe!
Białko: 58,47
Węglowodany: 117,53
Tłuszcz: 36,60
Kalorie: 127
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń