niedziela, 13 grudnia 2015

MARYNOWANY SER FETA

Marynowany ser feta to świetna opcja dla miłośników tego sera. Poprzez zamarynowanie występuje w zupełnie nowej odsłonie, kto wie niektórym może zasmakować nawet bardziej niż ta zwykła. Oprócz smaku będzie się również przepięknie prezentować na waszym stole. Możecie ją przygotować wcześniej, a jeden dodatek do obiadu będziecie mieli "z głowy" w razie niezapowiedzianej wizyty gości :)



Składniki:
  • 200 g twardego sera feta
  • 1 czerwona papryka
  • 10-12 czarnych oliwek
  • świeża bazylia
  • suszony majeranek 
  • chili w płatkach
  • 2 ząbki
  • oliwa
Przygotowanie:
  1. Umytą paprykę pieczemy w piekarniku 220 stopniach przez ok. 15 minut. Wyjmujemy, studzimy, a następnie obieramy ze skórki i kroimy na kawałki. Ser kroimy w kostkę, a obrany czosnek na grube plasterki.
  2. Wszystkie składniki oprócz oliwy mieszamy i przekładamy do słoików. Zalewamy oliwą, ma przykryć składniki.
  3. Słoiki wstawiamy do lodówki na min. 2 dni i od czasu do czasu nimi potrząsamy, aby się całość wymieszała.


zainspirowane tym przepisem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...