środa, 19 lipca 2017

SAŁATKA Z ARBUZEM, FETĄ I MELISĄ CYTRYNOWĄ


Arbuz stał się w te wakacje moim owocem nr.1. Uwielbiam go jeść w upalne dni, takiego słodkiego i lekko zmrożonego, zwłaszcza z melisą cytrynową. Jeszcze mi się nie znudził w tej postaci, aczkolwiek zaczęłam go przemycać  do obiadu. Na przykład w tej prostej sałatce. Słona feta i słodki arbuz, czyli jak wiadomo najlepsze połączenie smaków. Jest orzeźwiająca i staje się fantastycznym dodatkiem do mięsa. Ja z początku jadłam taką sałatkę na drugie śniadanie, ale spróbowałam ją podać do obiadu i się świetnie przyjęła.
Składniki:
  • 1/4 arbuza
  • kawałek fety
  • listki melisy cytrynowej
  • 2 łyżki pestek dyni
Przygotowanie:
  1. Arbuza obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki, wkruszamy fetę i dokładamy melisy. Delikatnie mieszamy.
  2. Pestki dynii podprażamy na suchej rozgrzanej patelni i obsypujemy nimi sałatkę.



Z dziećmi i dla dzieci 2017
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...