Składniki na 4 porcje:
- 4 papryki
- 450 g mielonego mięsa z udźca indyk
- 150 g ugotowanej kaszy perłowej (ok, 1/4 szklanki suchej kaszy)
- połówka dużej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- masło klarowane
- mozarella
- sól, pieprz
- Cebulę siekamy i szklimy na rozgrzanej patelni na maśle klarowanym. W misce mieszamy posiekany czosnek, zmielone mięso, kaszę i podsmażoną cebulę. Solimy, pieprzymy i dokładnie mieszamy.
- Papryki myjemy i odkrajamy im "czapeczkę". Faszerujemy je do połowy, nakładamy mozarellę według własnego uznania, przykrywamy resztą farszu i ponowną warstwą sera. Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 30-35 min w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz